Wywodząca się z Tradycyjnej Medycyny Chińskiej zupa mocy

Ten artykuł ma 2 strony:

Przygotowanie:

Umyj dokładnie warzywa i mięso pod zimną wodą.

Zagotuj wodę i gotuj wszystkie składniki minimum 6–8 godz. (im dłużej, tym lepiej) na małym ogniu. Na koniec dopraw wywar solą himalajską i dodaj ugotowaną wcześniej niepaloną kaszę gryczaną oraz surowe żółtko jaja.

Gdy skończysz już gotowanie zupy, zlej ją do garnka i wstaw do lodówki. Popijaj codziennie po szklance takiego wywaru. W zimne dni możesz nosić zupę w termosie i rozgrzewać się popijając po łyku.

To idealne lekarstwo na przeziębienie i osłabienie organizmu.

Zupę mocy należy gotować wyłącznie z produktów niemrożonych, a mięso powinno być pochodzenia ekologicznego.

NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI !

Leszek Szlachetko
Trener Personalny Energy Fitness Club

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Śniadania białkowo - tłuszczowe. Hit czy kit? Sok pomidorowy - składniki odżywcze, właściwości odchudzające, właściwości upiększające Udar mózgu - objawy. Po czym poznać, że udar zaskoczy nas w ciągu paru dni? Szybkie naleśniki bez mąki Żelatyna dobra nie tylko w kuchni. Oto 5 korzyści dla zdrowia, które przynosi jej stosowanie Czy każda woda zdrowia doda? Właściwości błonnika Odmiany śliwek i ich zastosowanie Jak przestać jeść słodycze? 21 sposobów na słodycze Co zrobić z jabłek fit? Niskokaloryczne desery z jabłek Produkty, które powodują zmęczenie Beta-karoten - jaki wybrać? To ważny składnik dla naszego zdrowia

Popularne w tym tygodniu:

Szukasz inspiracji kuchni azjatyckiej - wypróbuj przepisy z produktami House of Asia Wielkanoc tradycyjnie czy może z nutką Azji? Masz ochotę na pyszny i mniej oczywisty obiad?