Wywodząca się z Tradycyjnej Medycyny Chińskiej zupa mocy

Ten artykuł ma 2 strony:

Przygotowanie:

Umyj dokładnie warzywa i mięso pod zimną wodą.

Zagotuj wodę i gotuj wszystkie składniki minimum 6–8 godz. (im dłużej, tym lepiej) na małym ogniu. Na koniec dopraw wywar solą himalajską i dodaj ugotowaną wcześniej niepaloną kaszę gryczaną oraz surowe żółtko jaja.

Gdy skończysz już gotowanie zupy, zlej ją do garnka i wstaw do lodówki. Popijaj codziennie po szklance takiego wywaru. W zimne dni możesz nosić zupę w termosie i rozgrzewać się popijając po łyku.

To idealne lekarstwo na przeziębienie i osłabienie organizmu.

Zupę mocy należy gotować wyłącznie z produktów niemrożonych, a mięso powinno być pochodzenia ekologicznego.

NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI !

Leszek Szlachetko
Trener Personalny Energy Fitness Club

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Zadbaj o formę przed ślubem!MATERIAŁ PROMOCYJNY Zdrowy sok z grapefruita, gruszki, ananasa i imbiru - przepis Otylii Jędrzejczak Dietetyczny majonez - właściwości Kawa grzybowa - nowość wśród superfoods Obłędny koktajl na mleku kokosowym z malinami i jeżynami Dlaczego warto jeść mięso z perliczki? Wyjaśniamy Co to jest granola? Czy granola jest zdrowa? Zdania są podzielone Serki topione do kanapek. Sprawdziliśmy ich skład Jakie witaminy najlepiej kupić? Na co trzeba zwrócić uwagę przy zakupie witamin i minerałów? Tortilla z serem aldamer, kurczakiem, jajkiem i sosem avocado Chcesz żyć dłużej? Postaw na pikantne posiłki – zapewnią zdrowie i długowieczność 7 powodów, dla których lepiej nie jeść wiśni maraschino